Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 08:17

Ιntel: Πρόβλεψη για πωλήσεις 9,8-10 δισ. δολ. το γ' τρίμηνο

ΣΕ επίπεδα ρεκόρ, από 9,8 έως 10 δισ. δολ., θα κυμανθούν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης παραγωγού chip για κομπιούτερ στον κόσμο, Intel Corp. το τρίτο τρίμηνο και θα διαμορφωθούν εντός των προηγούμενων προβλέψεων, αποτέλεσμα της «ισχυρής ζήτησης» για φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τον Ιούλιο η εταιρεία προέβλεπε ότι οι πωλήσεις της θα κυμανθούν από 9,6 έως 10,2 δισ. δολ. και οι αναλυτές, ότι αυτές θα ανέλθουν σε περίπου 9,92 δισ. δολάρια. Το περιθώριο μικτού κέρδους, θα είναι ελαφρώς πάνω από το 60%, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του οικονομικού της διευθυντή, Andy Bryant.

Η Intel, με της οποίας τους μικροεπεξεργαστές λειτουργεί το 80% των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις εταιρείες παραγωγής chip, που ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματά της. Η πρόβλεψη της Intel, ήταν πιο συγκρατημένη από την αντίστοιχη της Texas Instruments Inc., η οποία αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της και της National Semiconductor Corp., η οποία είπε ότι η ζήτηση ήταν καλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν. Και οι τρεις εταιρείες ευνοούνται από την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις ΗΠΑ, που αγοράζουν προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα έσοδα της Intel, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, ανήλθαν σε 8,47 δισ. δολ. Μερίδα επενδυτών απογοητεύθηκε επειδή η εταιρεία δεν αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της, όπως η Texas Instruments και η National Semiconductor. Οι μετοχές της Intel, οι οποίες έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 12%, υποχωρούσαν 29 σεντς, φθάνοντας στα 25,80 δολ. η μία, κατά τη διευρυμένη διαπραγμάτευσή τους. Σημείωναν άνοδο 43 σεντς, φθάνοντας στα 26,09 δολ. η μία στο Nasdaq. Οι μετοχές της Texas Instruments, κέρδισαν 50 σεντς, φθάνοντας στα 34,25 δολ. η μία.