Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2005 14:06

Cargill: 540 εκατ. δολ. για το τμήμα τροφίμων της Degussa

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του τμήματος συστατικών τροφίμων της Degussa AG, της μεγαλύτερης παραγωγού ειδικών χημικών στον κόσμο, αντί του ποσού των 540 εκατ. ευρώ (671 εκατ. δολ.), προκειμένου να επεκτείνει τις προσφορές της στους παραγωγούς τροφίμων και ποτών, έκλεισε η μεγαλύτερη αγροτική εταιρεία των ΗΠΑ, Cargill Inc.

To τμήμα είχε κατά τη χρήση του 2004 πωλήσεις 441 εκατ. ευρώ και 2.088 υπαλλήλους, τους περισσότερους στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Degussa, με έδρα τη Γερμανία, προς το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης.

Η εξαγορά θα είναι η μεγαλύτερη για την Cargill, από την απόκτηση της Cerestar της γαλλικής εταιρείας παραγωγής αμύλου και γλυκαντικών ουσιών το 2002, ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Cargill, Warren Staley, επιδιώκει τη διεύρυνση της γραμμής συστατικών για αρτοποιήματα, γαλακτοκομικά προϊόντα, ποτά, σοκολάτες και άλλα τρόφιμα.

Οι μετοχές της Degussa, σημείωναν άνοδο 3 σεντς, ποσοστό 0,1% φθάνοντας στα 35,53 ευρώ στις 10:01' π.μ. Σημειώνεται ότι η Cargill είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Geraldine O'Shea, δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα.