Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2005 15:02

Oracle: Εξαγορά της Siebel Systems

Στην εξαγορά της Siebel Systems αντί 5,85 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές προχωρά η αμερικανική Oracle, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο.

Οι μέτοχοι της Siebel θα λάβουν 10,66 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για κάθε μετοχή της Siebel που έχουν στην κατοχή τους, εκτός αν αποφασίσουν να λάβουν σε αντάλλαγμα κοινές μετοχές της Oracle. Σε περίπτωση που οι μέτοχοι της Siebel που κατέχουν το 30% των κοινών μετοχών της Siebel αποφασίσουν να λάβουν κοινές μετοχές της Oracle, η αντιστοιχία θα προϋπολογισθεί.

«Με μία μόνο η κίνηση η Oracle γίνεται υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία στον κόσμο στις εφαρμογές Διαχείρισης Πελατειακών Σχέσεων (CRM)» δήλωσε ο Larry Ellison, CEO της Oracle. «Οι 4.000 πελάτες εφαρμογών της Siebel και οι 3.400.000 χρήστες του CRM της ενισχύουν την ηγετική μας θέση στο χώρο των εφαρμογών, στη Βόρειο Αμερική, και μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στην κορυφαία θέση στις εφαρμογές διεθνώς», πρόσθεσε.

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους μετόχους και τους υπαλλήλους της Siebel Systems», δήλωσε ο Thomas M. Siebel, Πρόεδρος της Siebel Systems.«Ο συνδυασμός των εφαρμογών της Siebel με τις δυνατότητες ανάπτυξης της Oracle για τον εμπλουτισμό της CRM λύσης μας αποτελεί εγγύηση της συνεχιζόμενης επιτυχίας, για τους πελάτες μας. Πρόκειται για ένα επιχειρηματικό συνδυασμό με σημαντικά οφέλη ο οποίος θα μας επιτρέψει να παρέχουμε στους, ήδη ικανοποιημένους, πελάτες μας λύσεις υψηλής ποιότητας, στην αιχμή της τεχνολογίας, με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο».

«Πρόκειται για μια συμφωνία που βασίσθηκε στους πελάτες. Οι κοινοί μας πελάτες, τον τελευταίο χρόνο, επανειλλημένως πρότειναν αυτή τη συναλλαγή προς τις δύο εταιρίες» δήλωσε ο Charles Phillips, Πρόεδρος της Oracle. «Θα υιοθετήσουμε τα κορυφαία CRM προϊόντα της Siebel και θα κάνουμε τα χαρακτηριστικά αυτών των προϊόντων τον ακρογωνιαίο λίθο του Fusion CRM έργου μας».