Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2005 14:08

Συνάντηση Παπαθανασίου - Σγουρού για συντονισμό των ελέγχων στην αγορά

Η βελτίωση του συντονισμού των ελεγκτικών υπηρεσιών και η αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιών ελέγχου ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου με τον νομάρχη Αθηνών κ. Γ. Σγουρό.

Ο κ. Παπαθανασίου, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι περισσότεροι από οποτεδήποτε στο παρελθόν και τόνισε ότι επιδίωξη του διαλόγου είναι να ενταθούν ακόμα περισσότερο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι αδυναμίες του συστήματος. Η αύξηση του συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών θα οδηγήσει σε βελτίωση της εικόνας της αγοράς, τόνισε.

Ο κ. Σγουρός, από την πλευρά του τόνισε, ότι όλες οι εγκύκλιοι που διαβιβάζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας εκτελούνται, όπως γίνεται αυτή την περίοδο με τους ελέγχους στα σχολικά κυλικεία. Επισήμανε ότι η έλλειψη προσωπικού, τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού και η πολυπλοκότητα του Δημοσίου δημιουργούν προβλήματα στην αποτελεσματικότητα και στο συντονισμό των ελέγχων.

Πηγή: ΑΠΕ