Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2005 12:42

Kantor: Μελέτη για τoν πετρελαιαγωγό Οδησσού - Μπρόντυ

Σε κοινοπραξία που περιλαμβάνει την Kantro Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, τη φινλανδική εταιρεία SWECO PIC Oy και τη γερμανική ILF Beratende Ingenieure GmbH, ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την επέκταση του Ουκρανικού αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Οδησσός – Μπρόντυ στο Πλοκ της Πολωνίας.

Οι σύμβουλοι, σε συνεργασία με την εταιρεία πετρελαίου της Ουκρανίας Uktransnafta και την Ουκρανο-Πολωνική κοινοπραξία Sarmatiya, θα εξετάσουν τα τεχνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, χρηματοδοτικά και νομικά θέματα που αφορούν την επέκταση του αγωγού, καθώς και την ενίσχυση της εμπορικής εκμετάλλευσης της παρούσας υποδομής. Το συνολικό μήκος του πετρελαιαγωγού Οδησσός-Μπρόντυ – Πλοκ ανέρχεται σε 1230 χιλιόμετρα.

Η επέκταση και η σύνδεσή του με άλλους αγωγούς της ευρύτερης περιοχής είναι έργο υψηλής σημασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς θα αποτελέσει δίοδο για τη μεταφορά του πετρελαίου της Κασπίας και της Κεντρικής Ασίας στα διυλιστήρια των χωρών της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.

Το έργο προβλέπεται να διαρκέσει 15 μήνες και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2,0 εκ. ευρώ.