Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2005 14:03

Π. Δούκας: Τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ δεν θα φορολογηθούν

Δεν πρόκειται να φορολογηθούν τα παρακρατηθέντα ποσά του ΛΑΦΚΑ που θα επιστραφούν στους συνταξιούχους, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας κατά την τελευταία μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για τις συντάξεις του Δημοσίου στην αρμόδια Επιτροπής της Βουλής.

Ο κ. υφυπουργός επανέλαβε ότι με τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, ποσά μέχρι 200 ευρώ θα καταβληθούν εφάπαξ τον Ιούνιο του 2006 ενώ η επιστροφή στους υπόλοιπους δικαιούχους θα γίνει σε πέντε το πολύ εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις ανάλογα με το ύψος του ποσού.

Όσον αφορά το ν/σ, ο κ. Δούκας σημείωσε ότι «με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο και παρά την δυσχερή δημοσιονομική κατάσταση που κληρονόμησε, η κυβέρνηση ρυθμίζει με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο πολλά συνταξιοδοτικά θέματα των υπαλλήλων του δημόσιου».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, καταψηφίζοντας το ν/σ, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Γεωργακόπουλος έκανε λόγο για κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης, ενώ οι εισηγητές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ Ελπίδα Παντελάκη και Φώτης Κουβέλης. χαρακτήρισαν τα μέτρα ταξικά και κοινωνικά άδικα.