Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2005 16:48

Αρχισε η υποβολή δικαιολογητικών για το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης ανέργων

Αρχίζει σήμερα (20 Σεπτεμβρίου 2005) και θα διαρκέσει μέχρι την πλήρωση των θέσεων, η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών συμμετοχής στο πρόγραμμα «Μερική Απασχόληση σε Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου (0-3 Ατόμων)», στο πλαίσιο του συνδυασμένου προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) με επιδότηση απασχόλησης συνολικής διάρκειας 20 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται συνολικά σε 10.000 ανέργους, εκ των οποίων το 60% γυναίκες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. ( www.oaed.gr ), την τηλεφωνική γραμμή 80011111011 και «1564» και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. στις περιοχές που δεν υπάρχουν ΚΠΑ.

Η διάρκεια του νέου προγράμματος ορίζεται στους 20 μήνες, εκ των οποίων 2 μήνες («Α’ φάση») αφορούν απόκτηση εργασιακής εμπειρίας («Stage») και εξοικείωση με το εργασιακό περιβάλλον και 18 μήνες («Β’ φάση») αφορούν επιδοτούμενη απασχόληση. Στο πρόγραμμα εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, οι οποίες απασχολούν από 0 έως 3 άτομα προσωπικό και οι οποίες δεν έχουν μείωση προσωπικού (λόγω καταγγελίας σύμβασης ή λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου) χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό (θα αποδεικνύεται από μισθολογικές καταστάσεις). Κάθε επιχείρηση, μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για ένα μόνο άτομο. Προτεραιότητα θα δοθεί στις επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό.

Εξαιρούνται από το πρόγραμμα:

- Ατομικές επιχειρήσεις για άτομα που είναι σύζυγοι ή συνδέονται με α’ βαθμού συγγένειας εξ’ αίματος ή εξ’ αγχιστείας με τον επιχειρηματία.

- Οι Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., και Ε.Π.Ε. για τους ομόρρυθμους εταίρους στις Ο.Ε. και Ε.Ε., για τα μέλη του Δ.Σ. στις Α.Ε., για τους εταίρους της Ε.Π.Ε.

- Οι σύζυγοι και οι συγγενείς α’ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας των ομορρύθμων εταίρων στις Ο.Ε. και Ε.Ε., των εταίρων της Ε.Π.Ε. και των μελών του Δ.Σ. στις Α.Ε.

- Οι συνεταιρισμοί για τα μέλη τους.

Οι άνεργοι που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει:

- Να είναι άνεργοι, επιδοτούμενοι ή μη και να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

- Να έχει συμπληρωθεί το Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους.

- Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να είναι Έλληνες ομογενείς που απασχολούνται νόμιμα στην Ελλάδα.