Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2001 19:21

Μυτιληναίος - Μέτκα: Μέρισμα 100 δρχ. και 30 δρχ. αντιστοίχως

Τζίρο άνω του ενός δισ. δολ. και λειτουργικά αποτελέσματα πάνω από 40 δισ. δρχ. αναμένει στην επόμενη πενταετία ο όμιλος επιχειρήσεων Μυτιληναίος, σύμφωνα με όσα τόνισε μιλώντας σήμερα στους μετόχους ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην πορεία της εταιρείας επισημαίνοντας ότι τα σχέδια της διοίκησης που αφορούν στην επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου στα Βαλκάνια δεν επηρεάζονται από τις τρέχουσες εξελίξεις. Ηδη ο όμιλος προετοιμάζεται για την εξαγορά δύο, προς ιδιωτικοποίηση, μεγάλων μεταλλουργικών μονάδων στην Σερβία.

Μιλώντας στους μετόχους της Μέτκα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι το 2001 αναμένεται κύκλος εργασιών 41 δισ. δρχ. και λειτουργικά κέρδη 8,6 δισ. δρχ.

Οι δύο συνελεύσεις ενέκριναν τη διανομή μερίσματος 100 δρχ. ανά μετοχή για την Μυτιληναίος και 30 δρχ. ανά μετοχή για τη Μέτκα για τη χρήση του 2000. Επίσης εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δια της κεφαλαιοποίησης των αποθεματικών κατά 226 εκατ. δρχ. για την πρώτη και κατά 470 εκατ. δρχ. για τη δεύτερη, για τη μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και την έκφραση της ονομαστικής αξίας των μετοχών τους σε ευρώ.