Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2005 12:49

Volkswagen: Στα ύψη η μετοχή της μετά το δημοσίευμα εξαγοράς μεριδίου

ΑΝΟΔΟ έως και 5,5%, τη μεγαλύτερη μέσα σε ένα χρόνο, σημείωσαν οι μετοχές της Volkswagen AG, μετά από δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Kirk Kerkorian, ενδέχεται να αγοράσει μερίδιο στην μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

O Kerkorian, του οποίου η εταιρεία Τracinda Corp. κατέχει το 9,53% της General Motors Corp. δημιουργεί μερίδιο στη Volkswagen, σύμφωνα με την Dow Jones, επικαλούμενη διαπραγματευτές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ο εκπρόσωπος της Volkswagen, Frank Gaube, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ ο Kerkorian δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις στο γραφείο του.

«Υπάρχει μια φήμη στην αγορά και ότι κάποιος αγοράζει», ανέφερε ο Martin Siegel, χρηματιστής της Sal. Oppenheim Jr. & Cie στη Φραγκφούρτη.

Οι μετοχές της Volkswagen σημείωσαν άνοδο 2,64 ευρώ, φθάνοντας στα 50,74 ευρώ η μία και ήταν 3,9% υψηλότερα, στα 49,96 ευρώ η μία, στις 11:16' π.μ. στη Φραγκφούρτη, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 20 δισ. ευρώ (24,4 δισ. δολ.). Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 50% και είχαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον γερμανικό δείκτη DAX.