Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 16:46

Ήπια πτωτικά η Wall Street

Πτωτικό είναι το σημερινό ξεκίνημα της Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες επηρεάζονται δυσμενώς από τη νέα διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου.

Πτωτικό είναι το σημερινό ξεκίνημα της Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες επηρεάζονται δυσμενώς από τη νέα διολίσθηση της τιμής του πετρελαίου.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (16:45) o δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,33% στις 17.494,50 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 0,29% στις 5.033,93 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,32% στις 2.054,31 μονάδες.

Τα συμβόλαια πετρελαίου εμφανίζουν απώλειες άνω του 2% υποχωρώντας κάτω των 37 δολαρίων/βαρέλι, αντανακλώντας την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Παρά τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας (9%), το πετρέλαιο αναμένεται να αποχαιρετήσει το 2015 με διευρυμένες απώλειες, σημειώνοντας μάλιστα, πτώση για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Chevron καταγράφει πτώση 1,7% ενώ της Exxon Mobil 1,5%. Πτωτικά (4,7%) κινείται και η μετοχή της Valeant Pharmaceuticals, ενώ η FedEx εμφανίζει απώλειες 0,5% μετά την επίσπευση των παραδόσεων λόγω της κακοκαιρίας στις νοτιοανατολικές και μεσο-δυτικές πολιτείες.

Στα οικονομικά νέας της ημέρας, την εξαγορά της Metem ανακοίνωσε η General Electric, με το αντίτιμο της συμφωνίας – προς το παρόν – να είναι άγνωστο. H συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2016.

Η Metem είναι πάροχος τεχνολογιών ταχείας ψύξης, γεγονός που θα συνδράμει στην προσπάθεια της General Electric να βελτιώσει τη λειτουργία των μηχανών της. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο, η General Electric είχε ανακοινώσει και την εξαγορά της Alstom.