Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 10:28

Επίσκεψη Γ. Αλογοσκούφη στο NYSE

Στη Νέα Υόρκη αναμένεται να φθάσει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα ο κ. Αλογοσκούφης συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ, στο περιθώριο της συνόδου είχε αρκετές επαφές με αξιωματούχους των Διεθνών Οργανισμών, τραπεζίτες, μέλη του Κογκρέσου και παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Αργά σήμερα το απόγευμα (ώρες Ελλάδας), o υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών θα επισκεφθεί το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), όπου θα συναντηθεί με τον εκτελεστικό διευθυντή του, Τζον Θέιν.

Στη συνέχεια, θα παρακαθήσει σε γεύμα εργασίας, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του NASDAQ, Ρόμπερτ Γκρίφιλντ. Ο κ. Αλογοσκούφης, στη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, θα έχει σειρά συναντήσεων και με θεσμικούς επενδυτές.

Αύριο, Τρίτη, θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο "Bloomberg" ενώ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα μιλήσει στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Πηγή: ΑΠΕ