Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 10:49

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Securities: «Το πέρασµα του τυφώνα µε µικρότερες του αναµενόµενου ζηµιές, πιθανό να οδηγήσει σε άνοδο τις διεθνείς αγορές σήµερα. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, θεωρούµε ότι θα συνεχιστεί η άνοδος της Παρασκευής. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικές, µετοχές, καθώς στις 29 του µηνός δηµοσιεύονται τα αποτελέσµατα του α’ εξαµήνου της Εθνικής».

Proton Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε μία θετική συνεδρίαση επηρεασμένη από τη γενική βελτίωση του κλίματος, ενώ οι επενδυτές αναμένεται να αρχίσουν να επικεντρώνονται στις τελευταίες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, όπως του ΟΠΑΠ, της Εθνικής και της Γερμανός εντός της εβδομάδας».

Sarros Securities: «Οι αγορές στις ΗΠΑ κινήθηκαν μεικτά με τις εντυπώσεις να μοιράζονται μεταξύ των μικρότερων των αναμενόμενων απώλειες από τον τυφώνα Ρίτα, με αποτέλεσμα την πτώση των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα κάτω των 64$ το βαρέλι και από την άλλη οι θετικές εξελίξεις να εξισορροπούνται από αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου για εταιρίες όπως η Alcoa. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν θετικά επηρεασμένες από την δραστική πτώση των τιμών πετρελαίου και ξεχνώντας για λίγο την ακυβερνησία της Γερμανίας.

»Η ελληνική αγορά έκλεισε θετικά την εβδομάδα που πέρασε με την πλειοψηφία δεικτών και μετοχών να αποκομίζει κέρδη. Η ολοκλήρωση των ανακοινώσεων από μέρους των εισηγμένων εταιριών, των αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου 2005, αναμένεται να επιδράσει θετικά την εβδομάδα που έρχεται καθώς αναμένεται και εξομάλυνση των πιέσεων από το εξωτερικό».