Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2005 16:01

Newsphone: Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σε ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές, ποσοστό μετοχών της εταιρείας Newsphone Hellas A.E.E. από τους βασικούς μετόχους, τον Πρόεδρο κ. Θεοδόση Μαλιούρη Γεώργιο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Απέργη Ευστράτιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ο κύριος Θεοδόσης Μαλιούρης Γεώργιος εκχώρησε στις 23/09/2005 2.241.250 μετοχές, ήτοι ποσοστό 8,05% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ο κ. Απέργης Ευστράτιος εκχώρησε στις 23/09/2005, 844.400 ήτοι ποσοστό 3,03% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που κατείχαν. Ως εκ τούτου, το ποσοστό συμμετοχής του κυρίου Θεοδόση Μαλιούρη Γεώργιου στην εταιρεία μεταβάλλεται από 51,56% σε 43,51% και το ποσοστό συμμετοχής του κ. Απέργη Ευστράτιου μεταβάλλεται απο 8,59 % σε 5,56% αντίστοιχα.

Από το συνολικό αριθμό τεμαχίων, 2.700.000 μετοχές εκχωρήθηκαν μέσω της εταιρείας Merit ΑΧΕΠΕΥ, σε θεσμικούς επενδυτές, της επενδυτικής τράπεζας Sal Oppenheim, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα στην Γερμανία.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι θεσμικοί επενδυτές αξιολόγησαν την εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης της, την υγιή οικονομική της διάρθρωση, καθώς και τις σημαντικές προοπτικές της στο κλάδο των υπηρεσιών που δραστηριοποιείται δηλαδή τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, υπηρεσίες Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και θεματικών PORTAL που αναμένεται να έχουν ανάπτυξη στο μέλλον.

Το γεγονός της πρόσφατης τοποθέτησης, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για ελληνικές εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επιμονή στην προσπάθεια παρουσίασης της εταιρείας στην Ευρώπη, δήλωσε ο κ. Απέργης Ευστράτιος, διευθύνων σύμβουλος, της Newsphone Hllas Α.Ε.Ε.