Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 10:15

Επαφές Γ. Αλογοσκούφη στη Νέα Υόρκη

Στα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αναφερθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Γραφείο Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Αλογοσκούφης συνέχισε χθες τις συναντήσεις του με επιχειρηματίες και θεσμικούς επενδυτές. Επίσης, επισκέφθηκε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον εκτελεστικό διευθυντή του, Τζον Θέιν και άλλα στελέχη του NYSE.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών παρακάθησε σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του Nasdaq, Ρόμπερτ Γκρίφιλντ.

Σήμερα, θα δώσει επίσης συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg και το βράδυ (ώρα Ελλάδας) θα μιλήσει στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Γέιλ.

Ο κ. Αλογοσκούφης είχε επισκεφθεί αρχικά την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στο περιθώριο της συνόδου είχε σειρά επαφών με αξιωματούχους των Διεθνών Οργανισμών, με μέλη του Κογκρέσου και με παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ