Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 10:44

Lafarge: Ο Lafont νέος εκτελεστικός διευθυντής στη θέση του Kasriel

ΣΤΗ θέση του νέου ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή προήγαγε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιμέντου στον κόσμο, Lafarge SA, τον Bruno Lafont, αντικαθιστώντας τον Bernard Kasriel, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της απροσδόκητης μείωσης των καθαρών της κερδών το πρώτο εξάμηνο.

Ο Lafont, 49 ετών, θα αναλάβει τη θέση του τον Ιανουάριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Lafarge, σήμερα. O ίδιος ήταν chief operating officer, από τον Μάϊο του 2003 και έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου τον Μάϊο του 2005. Επίσης είναι υπεύθυνος των δραστηριοτήτων τσιμέντου της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι ο Lafont είναι ο τρίτος ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Lafarge σε λιγότερο από τρία χρόνια, μετά τον Kasriel, 59 ετών και τον Bertrand Collomb, που διοίκησε την εταιρεία από το 1989 έως τον Μάϊο του 2003. Η προαγωγή αυτή γίνεται μετά την υποχώρηση των μετοχών της εταιρείας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 2,5 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου, μετά την ανακοίνωση της μείωσης κατά 18% των καθαρών της κερδών το πρώτο εξάμηνο.

«Ο νέος οργανισμός θα δώσει τη δυνατότητα στη νέα γενιά στελεχών να οδηγήσει τον όμιλο προς τις νέες φιλοδοξίες και τα νέα υψηλά επίπεδα», ανέφερε ο Collomb ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του προέδρου μέχρι το 2007. Η σημερινή ανακοίνωση έγινε σε σύσκεψη των 150 υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας.

Οι μετοχές της Lafarge, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 4,4%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 15,6 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της Holcim Ltd. της δεύτερης μεγαλύτερης τσιμεντοβιομηχανίας στον κόσμο, με έδρα την Ελβετία, έχουν σημειώσει άνοδο 21% και της Cemex SA, της τρίτης σε μέγεθος με έδρα το Μεξικό, άνοδο σε ποσοστό 37%.