Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2005 16:31

Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό

ΤΑ στοιχεία για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προμηνύουν ένα λαμπρό μέλλον για τον τουρισμό, τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης του 3ου Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η κίνηση φέτος έχει παρουσιάσει αύξηση άνω του 12% για τους ξένους επιβάτες, και οι ακαθάριστες εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με την περσινή, περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΑΝΟΔΙΚΟΥΣ ρυθμούς συνεχίζει να καταγράφει η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια της συνεδρίασης του 3ου Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, που συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/27/1093609.htm .

Ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι τα στοιχεία για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προμηνύουν ένα λαμπρό μέλλον για τον τουρισμό. Η κίνηση φέτος έχει παρουσιάσει αύξηση άνω του 12% για τους ξένους επιβάτες, αν ληφθούν υπόψη τα μέχρι στιγμής δεδομένα από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ σε χθεσινή του ανακοίνωση το το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) εκτιμά άνω του 8% ρυθμό αύξησης του συνολικού αλλοδαπού τουρισμού http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/26/1093286.htm , λαμβάνοντας υπόψη τις αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ειδικά στους δυο μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Αβραμόπουλος κάνοντας σήμερα έναν απολογισμό πεπραγμένων, σημείωσε ότι ανατράπηκε το αρνητικό κλίμα των τελευταίων πέντε ετών και πλέον η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε προορισμό υψηλής ποιότητας παγκοσμίως. Οπως είπε, το πρόσωπο του ελληνικού τουρισμού άλλαξε, ενώ αναβαθμίστηκε και η εκπροσώπηση του στα διεθνή φόρα και στις εκθέσεις.

Για τον ΕΟΤ, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι αναβαθμίστηκε, ενώ για τα Γραφεία του στο εξωτερικό τόνισε ότι έχουν μπει σε τροχιά ανανέωσης του προσωπικού και σε λίγες μέρες αναμένεται η στελέχωση τους με 30 στελέχη υψηλών προδιαγραφών. Για τον τομέα της αξιοποίησης των τουριστικών ακινήτων, είπε ότι ολοκληρώθηκε ο στρατηγικός σχεδιασμός των ετών 2005-2006 και προχωρά άμεσα η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Οσον αφορά την επικοινωνιακή πολιτική, ο κ.Αβραμόπουλος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε από τον ΕΟΤ ο διαγωνισμός για το 2006 για τη διαφήμιση εξωτερικού, ενώ ολοκληρώνεται στα μέσα Οκτωβρίου ο διαγωνισμός για τον διεθνή στρατηγικό σύμβουλο μάρκετινγκ του τουρισμού, καθώς και ο διαγωνισμός για την κατασκευή διαδικτυακής πύλης του ελληνικού τουρισμού.

Ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, είπε ότι για την προσέλκυση τουριστών από υπερπόντιες αγορές θα υπάρξει συνεργασία με την Τουρκία και την Ιταλία για την κατάρτιση κοινών τουριστικών πακέτων. Επίσης τόνισε ότι "τρέχουν" προγράμματα για την υλοποίηση θεματικών πάρκων και γκολφ, ενώ προχωράει και το νομοσχέδιο για τον αγροτουρισμό και το θεραπευτικό τουρισμό.