Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 17:32

Χατζηιωάννου: Πώληση του 31% της Yosemity από τη Vertical

Ο όμιλος Χατζηιωάννου ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Vertical Α.Β.Ε.Ε. προχώρησε στην πώληση ποσοστού 31% της Yosemity A.E. στην εταιρεία Axelor LTD, συμφερόντων του κ. Γεώργιου Δάσιου. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου Χατζηιωάννου.

Κύριο αντικείμενο εργασιών της Yosemity είναι η αποκλειστική προώθηση και διάθεση προϊόντων καλσόν, καλτσών και εσωρούχων με την επωνυμία DIANA και STING στο κανάλι διανομής των μεγάλων επιφανειών.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε στη λογιστική αξία της εταιρείας και η μετοχική σύνθεση της YOSEMITY μετά τη συναλλαγή διαμορφώθηκε σε 20% VERTICAL Α.Β.Ε.Ε και 80% AXELOR LTD.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος Χατζηϊωάννου, διατηρώντας ποσοστό 20% στην μετοχική σύνθεση της YOSEMITY, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας.

Με την ανωτέρω επιλογή, η VERTICAL επικεντρώνεται στο κύριο αντικείμενο εργασιών της που είναι το κανάλι της επιλεκτικής διανομής ενώ ταυτόχρονα παραμένει βασικός προμηθευτής της YOSEMITY.