Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2005 19:40

Στυλιανίδης: Μπαίνουν οι βάσεις για νέες συνεργασίες με τη Ρωσία

Με την υπογραφή πρωτοκόλλου απόψε στη Μόσχα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Ρώσου υπουργού Γεωργίας Αλεξέι Γκορντίεφ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/09/28/1094095.htm .

Μπαίνουν οι βάσεις για νέες συνεργασίες και υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα δράσης που είχαν υπογράψει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Κατά τη διυπουργική, αποφασίστηκε να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας για τα θέματα των χρεών των ανταγορών, να συγκληθούν τον επόμενο χρόνο κοινές επιτροπές, στις οποίες θα συζητηθούν θέματα του αγροτικού τομέα και του τομέα των μεταφορών. Το ίδιο θα γίνει και για τον τουρισμό.

Δρομολογούνται συνεργασίες στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, και στον τομέα των κατασκευών, θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τον δήμαρχο Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, προκειμένου να υπάρξουν και εκεί συνεργασίες.

Τέλος, η ρωσική πλευρά δεσμεύτηκε να επισπεύσει την προώθηση των διαδικασιών για την κύρωση της συμφωνίας για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, η οποία θα επιτρέψει την υλοποίηση της ναυτιλιακής συμφωνίας που εκκρεμεί από το 2001.

Η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε να μετάσχει σε δέκα θεματικές εκθέσεις με κρατικό περίπτερο που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ