Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2001 20:57

Σύναψη κοινοπρακτικού δανείου από τη Μόρνος ΑΕ

Στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ύψους 13 δισ. δρχ. προχώρησε η εταιρεία Μόρνος ΑΕ, θυγατρική του ομίλου Κυριάκου Φιλίππου, η οποία έχει ως κύριο αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων μιας χρήσεως, υλικών συσκευασίας και βιομηχανικών προϊόντων.

Το 2000 η εταιρεία Μόρνος σε συνεργασία με την Denistone AE ξεκίνησε τη διάθεση προϊόντων οικιακής φροντίδας στην ελληνική και ξένη αγορά υπό την εμπορική επωνυμία ΜΟ. Παράλληλα προχώρησε στην απορρόφηση μηχανημάτων και πελατολογίου του εργοστασίου ευκάμπτου συσκευασίας Athens Pack καθώς επίσης και σε συνεργασία με την εταιρεία γραφικών τεχνών και κυτιοποιίας Νάνος ΑΕ. Κατά τη φετινή χρήση η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας Μουμπλάστ με κύριο αντικείμενο την παραγωγή πλαστικών κάδων για τρόφιμα και χημικά προϊόντα.

Ο κύκλος εργασιών της Μόρνος το 2000 ανήλθε σε 18.681 εκατ. δρχ. και τα καθαρά κέρδη σε 725 εκατ. δρχ. Για το 2001 η διοίκηση εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί σε 20.938 εκατ. δρχ. και τα καθαρά κέρδη σε 1.071 εκατ. δρχ.