Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 11:06

Μπάμπης Βωβός: Σημαντική πτώση κερδών στο εξάμηνο

Στα 18,9 εκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2005 τα κέρδη μετά φόρων της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Α.Ε. έναντι 104,7 εκατομμυρίων ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πτώση της κερδοφορίας οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2004 είχαν ολοκληρωθεί σημαντικού μεγέθους έργα. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης τα κέρδη από αναπροσαρμογή αξίας επενδύσεων σε ακίνητα αναγνωρίζονται κατά την περίοδο ολοκλήρωσης της κατασκευής του ακινήτου.

«Η Μπάμπης Βωβρός Διεθνής Τεχνική συνεχίζει να εμπλουτίζει το αναπτυξιακό και επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων της. Η πελατοκεντρική προσέγγιση και η μεγιστοποίηση της μετοχική αξίας παραμένει η βασική στρατηγική του Ομίλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αρης Βωβός.

Η διοίκηση του Ομίλου ανακοίνωσε παράλληλα πως ο ενοικιάσιμος χώρος που αντιπροσωπεύει το 54% των 8.800 τ.μ. του έργου που αναπτύσσεται στην Λ. Κηφισίας 49, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στη Media Markt περίπου ένα μήνα πριν από τη συμφωνηθείσα ημερομηνία παράδοσης της 30ης Οκτωβρίου 2005.

Η διοίκηση προβλέπει ότι η ολοκλήρωση του έργου που αφορά στη Media Markt αναμένεται να έχει θετική συνεισφορά στην καθαρή θέση προ αναβαλλόμενης φορολογίας του Ομίλου κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2005 της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.