Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 14:04

Αποχώρησε από τη Sicomed η Global Finance

Η Global Finance ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας με τη φαρμακευτική βιομηχανία Zentiva για την πώληση της ρουμάνικης φαρμακευτικής εταιρείας Sicomed, μέσω της μεταβίβασης της Venoma Holdings που είναι ο κύριος μέτοχος της Sicomed (ποσοστό συμμετοχής 51%).

Η Global Finance, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επένδυσε για πρώτη φορά στη Sicomed το 1999. Εκτός από την χρηματική ενίσχυση του επενδυτικού της προγράμματος, η προσπάθεια της Global Finance εστιάστηκε στην αναδιοργάνωση της εταιρίας επιτυγχάνοντας τη δημιουργία μιας σύγχρονης φαρμακευτικής βιομηχανίας που είναι ικανή να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Global Finance, η Sicomed είναι σήμερα η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στη Ρουμανία με μερίδιο αγοράς 30% με βάση τον όγκο πωλήσεων. Έχει δεσπόζουσα θέση στην τοπική αγορά των «οικιακών» φαρμάκων, με μεγάλη γκάμα προϊόντων. Οι διαδικασίες παραγωγής είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα και διαθέτει εξαιρετικά ικανό και φιλόδοξο management.