Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 15:18

Εντοπίστηκαν μη ασφαλή σχολικά είδη

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς ανακοίνωσε, ότι στα πλαίσια ενός προγράμματος ελέγχων για την ασφάλεια των σχολικών ειδών, που έγινε σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και το Γενικό Χημείο του Κράτους εντοπίστηκαν τα ακόλουθα μη ασφαλή προϊόντα:

1) Γόμα με την εμπορική ονομασία «Eraser Fun Shape Zhengda», που εισήχθη στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΤΟΥΤΙ ΓΚΕΙΜΣ Ε.Π.Ε. Δεσμεύτηκαν από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Πειραιά 119 τεμάχια του παραπάνω προϊόντος.

2) Γόμα λευκή με εικόνα φράουλας με την ένδειξη LYRA 3464 F, που διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΔΙΑΚΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε. και δειγματίστηκε από τη Δ/νση Εμπορίου της Νομαρχίας Αργολίδας.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Γενικού Χημείου του Κράτους, που εξέτασε τα εν λόγω προϊόντα, διαπίστωσε, ότι περιείχαν φθαλικό εστέρα σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπτού ορίου κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Το Γενικό Χημείο του Κράτους ζήτησε από τους εισαγωγείς των ανωτέρω προϊόντων, να αποσύρουν τα τυχόν εναπομείναντα αποθέματα από όλα τα σημεία πώλησης στην αγορά.