Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015 07:18

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Άνοδο άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και εν όψει της απόφασης της αμερικανικής Fed για τα επιτόκια, που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα.

Άνοδο άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ μετά την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και εν όψει της απόφασης της αμερικανικής Fed για τα επιτόκια, η οποία θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές.

Κέρδη καταγράφουν και οι κινεζικές μετοχές καθώς οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν από από την είδηση ότι η Κίνα σχεδιάζει την έκδοση περισσότερων κρατικών ομολόγων με στόχο την τόνωση της οικονομίας.

Στις αγορές Χονγκ Κονγκ και Κίνας ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι πετρελαϊκές μετοχές.

Αξιοσημείωτη άνοδο, 1,7%, σημείωνε νωρίτερα και ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. 

Σημειώνεται ότι οι αγορές περιμένουν ότι η Fed σήμερα θα προχωρήσει στην πρώτη επιτοκιακή αύξηση από τον Ιούνιο του 2006, παρότι ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμη αυξηθεί στα επιθυμητά επίπεδα. Η πρόεδρός της Τζάνετ Γέλεν εκτιμά ότι έχει φτάσει ο κατάλληλος χρόνος για αυτήν την αύξηση, εμπιστευόμενη τις μελέτες που υποδεικνύουν ότι μία βελτιωμένη αγορά εργασίας δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις.