Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2005 21:29

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα η καταβολή ειδικού εποχικού βοηθήματος

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2005 αρχίζει η διαδικασία καταβολής του ειδικού εποχικού βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ για το τρέχον έτος σε Δασεργάτες-ρητινισυλλέκτες, Καπνεργάτες, Αγγειοπλάστες, εργαζόμενους στην Ναυπ/κή ζώνη, Μουσικούς-τραγουδιστές, Ηθοποιούς, Υποδηματεργάτες, Χειριστές-βοηθοί χειριστών κιν/φου 50-210, Ελεγκτές κιν/φου-θεάτρου, Ταμίες κιν/φου-θεάτρου, Τεχνικούς κιν/φου - θεάτρου, Ταξιθέτες, Χειριστές εκσκαπτικων ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων, Μισθωτών τουρ/κού - επισιτιστικού κλάδου, Σμυριδορύκτες Νάξου, Οικοδόμους. Οι συνταξιούχοι δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ.

Οι σχετικοί πίνακες με τα επώνυμα των περυσινών δικαιούχων κατά αλφαβητική σειρά για τη λήψη του εντύπου της αίτησης και την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών θα αναρτηθούν από αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2005, σε όλες τις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, από τις οποίες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά οι ενδιαφερόμενοι. Οι αλλοδαποί δικαιούχοι θα προσέρχονται και αυτοί ανάλογα με το επώνυμο τους και σύμφωνα με τους πίνακες που θα έχουν αναρτηθεί, σε αντιστοιχία με το ελληνικό αλφάβητο.

Οσα άτομα δεν προσέλθουν στις υπηρεσίες του Οργανισμού, θα μπορούν να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις 23 Νοεμβρίου και μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2005, ανεξάρτητα από το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

Οσοι δικαιούνται για πρώτη φορά φέτος τη λήψη ειδικού εποχικού βοηθήματος, θα μπορούν να προσέρχονται στις κατά τόπους υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. και να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, όποια ημέρα θέλουν, από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου 2005.

Επίσης, οι περυσινοί δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά στα ΚΕΠ ή να τα στέλνουν μέσω ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση της τοπικής υπηρεσίας του ΟΑΕΔ που βρίσκεται στον τόπο κατοικίας τους, όποια ημέρα επιλέξουν, στο χρονικό διάστημα από 3 Οκτωβρίου μέχρι και 20 Δεκεμβρίου 2005.