Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 10:18

Inform Λύκος: Βελτίωση μεγεθών στο εξάμηνο

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005 ανακοίνωσε σήμερα η Inform Λύκος με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ).

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 36,2 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 33,2 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 9,1%.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αγγίζουν τα 7,9 εκατομμύρια ευρώ, έναντι περίπου 6,3 εκατομμυρίων ευρώ το 2004, αυξημένα κατά 26,0%.

Τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανέρχονται στα 5,4 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 133,4% έναντι των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου το 2004.

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 3,8 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,0 εκατομμυρίου ευρώ περίπου την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, εμφανίζοντας αύξηση της τάξεως του 294,2%.

Στην ενοποίηση συμμετέχουν πλέον οι εταιρείες: INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., LYKOS PAPERLESS SOLUTIONS Α.Ε. και TERRANE LTD (με ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις). Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (1/1-31/3/2005) στην τρέχουσα περίοδο δεν ενοποιήθηκαν: α) η INFORM PROCESSING SERVICES A.E. διότι απορροφήθηκε από την INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. στις 30/06/05, και β) η FINTRUST A.E. διότι πουλήθηκε ποσοστό συμμετοχής 43% με αποτέλεσμα η συμμετοχή της μητρικής εταιρείας να περιοριστεί στο 18%. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω εταιρείες είχαν ενοποιηθεί στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Η μητρική εταιρεία, Inform Π. Λύκος Α.Ε, στο πρώτο εξάμηνο του 2005 παρουσιάζει κύκλο εργασιών 21,8 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένο κατά 8,2% από την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Τα κέρδη προ φόρων υπερβαίνουν τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ βελτιωμένα κατά 85,3% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όπου άγγιζαν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ιδιαίτερα σημαντική βελτίωση σε επίπεδο κερδών προ φόρων που εμφανίζει η μητρική εταιρεία, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, οφείλεται στον τρόπο λογιστικής αντιμετώπισης της ζημιάς από την πώληση της Στ. Κοσκινίδης Α.Β.Ε.Ε.. Με βάση τα ΔΠΧΠ, η ζημιά αυτή εμφανίζεται πλέον στα αποτελέσματα χρήσης, μειώνοντας τα κέρδη προ φόρων του 2004 και όχι αφαιρετικά της Καθαρής Θέσης στο τέλος του έτους όπως είχε πραγματοποιηθεί με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης», δήλωσε ο Παύλος Τρυποσκιάδης, Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, «ακολουθούν την ίδια θετική εικόνα που παρουσιάσαμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2004. Ουσιαστικά εμφανίζουμε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο μια σταθερή πορεία έχοντας απορροφήσει την πώληση θυγατρικών εταιρειών και την έξοδο από μη κερδοφόρες δραστηριότητες, χωρίς αρνητικές συνέπειες για τα ενοποιημένα μας μεγέθη. Στα θετικά στοιχεία των αποτελεσμάτων θα πρέπει επίσης να τονίσουμε, το ιδιαίτερα ισχυρό cash flow που εμφανίζει η Inform Λύκος. Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους αναμένουμε εξισορρόπηση των ρυθμών ανάπτυξης, καθώς το 2ο εξάμηνο θα κυμανθεί στα επίπεδα του πολύ καλού εξαμήνου της προηγούμενης χρήσης, με κύριο μοχλό τη δραστηριότητά μας στην δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας».