Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2005 15:48

ΥΕΝ: Έγκριση πρότασης από την Κομισιόν

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότασης εκπόνησης «Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου», ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ).

Η πρόταση υποβλήθηκε από το ΥΕΝ για λογαριασμό της Ελλάδος, της Κύπρου και της Ιταλίας, σε αξιοποίηση των Μνημονίων Συνεργασίας που είχαν συναφθεί για το σκοπό αυτό, έπειτα από πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από την Επιτροπή για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και την ανάπτυξη των θαλάσσιων λεωφόρων στις 25-05-2005.

Η πρόταση αφορά την εκπόνηση ενός Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Διευρωπαϊκών Διαδρόμων Ανατολικής Μεσογείου (Ελλάδος - Κύπρου - Ιταλίας - Μάλτας - Σλοβενίας), και θα χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ από τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΕΝ, το έργο αναμένεται να αναδείξει τις συνδέσεις και τις υποδομές που απαιτούνται, αλλά και τα έργα που θα συμπεριληφθούν σε προτάσεις που θα υποβληθούν σε επόμενες προσκλήσεις για την ανάπτυξη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, ενώ θέτει τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών στο εν λόγω πεδίο.