Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2005 10:56

Μάρακ: Επέκταση στην Ουκρανία

Την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ουκρανία αποφάσισε η Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ μέσω της συμμετοχής της στην ουκρανική εταιρεία Ukravtomatika με ποσοστό 35% και έναντι καταβολής ποσού 875.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για την απόφασή της αυτή η Μάρακ έλαβε υπόψη αφ' ενός τις ευνοϊκές γενικά συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία της Ουκρανίας, η οποία έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει ξένους επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε αρκετούς τομείς και αφ' ετέρου την αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ουκρανία που είναι σημαντικά ανοδική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μάρακ, η Ukravtomatika είναι μια παραδοσιακή εταιρεία μελέτης - σχεδίασης και κατασκευής σύγχρονων συστημάτων βιομηχανικού αυτοματισμού, όπου η τεχνολογία τους απαιτεί όλο και περισσότερο ασύρματες εφαρμογές - λύσεις, ενώ οι ανάγκες των πελατών της σε κύριο τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό είναι σημαντικές.

Ήδη, όπως υπογραμμίζεται, η εταιρεία με την ενεργό βοήθεια της Μάρακ επεκτείνεται στον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Η επέκταση αυτή αφορά προώθηση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και ολοκληρωμένων λύσεων σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Ουκρανίας.