Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 10:16

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,39% χαμηλότερα, κάτω από το επίπεδο αντίστασης των 3.400 μονάδων, με τον τζίρο να ανέρχεται στα € 561εκ. (+144%). Οι μετοχές σημείωσαν πτώση χθες μετά από οκτώ συνεχόμενες ημέρες καταγραφής κερδών… Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν αποκλείονται μερικές ρευστοποιήσεις».

Emporiki Investment Bank: «Οι απώλειες στην Αμερική εχθές ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις ευρωπαϊκές αγορές. Θεωρούμε ότι η ελληνική αγορά θα ξεκινήσει επίσης αρνητικά καθώς υπάρχουν υπεραξίες που θα δικαιολογούσαν αποκομιδή κερδών ιδίως στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση».

Fortius Finance: «Αν και τη χθεσινή υποχώρηση του ΓΔ μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε φυσιολογική μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις και σωρευτικά κέρδη 6,07%, εν τούτοις το μπαράζ ρευστοποιήσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση στο τέλος της συνεδρίασης, που είχε ως αποτέλεσμα την καταγραφή του ενδοσυνεδριακού χαμηλού ένα λεπτό πριν από το κλείσιμο, η αύξηση της αναλογίας πτωτικών προς ανοδικές, αλλά και η υποχώρηση της Wall Street χθες, αυξάνουν τις πιθανότητες υποχώρησης του ΓΔ σήμερα. Ως βραχυπρόθεσμο σημείο αναφοράς οριοθετείται η στήριξη των 3.335 μονάδων».