Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 10:24

Ερώτηση έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια

Απροθυμία αντιμετώπισης των φαινόμενων κερδοσκοπίας που πλήττουν την αγορά καταλογίζουν στον υπουργό Ανάπτυξης, Δημ. Σιούφα, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει μεταβληθεί σε «απλό παρατηρητή ή τροχονόμο» της ακρίβειας.

«Με την αγορανομική διάταξη 5/2005 το υπουργείο Ανάπτυξης ουσιαστικά απεκδύεται κάθε ευθύνης για το στοιχειώδη έστω έλεγχο των κοστολογικών στοιχείων που ''αιτιολογούν'' τις ανατιμήσεις των Βιομηχανιών Τροφίμων», σημειώνουν οι έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, την οποία κατέθεσαν χθες στη Βουλή προς τον κ. Σιούφα.

Περαιτέρω επιρρίπτουν στο υπουργείο Ανάπτυξης ότι «αδιαφορεί για την υποχρέωσή του να ελεγχθούν οι καταγγελίες για εναρμονισμένες πρακτικές, οι οποίες οδηγούν σε παράβαση του ανταγωνισμού σε ορισμένα super markets».

Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται στοιχεία που καταδεικνύουν ότι «εντός του έτους έχουν σημειωθεί αυξήσεις στο 80,47% των προϊόντων, ενώ στο 46,2% των αγαθών που πωλούνται στα super markets έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις από τον πληθωρισμό». Ερωτούν, τέλος, τον κ. Δ. Σιούφα πότε θα επαναλειτουργήσει το Παρατηρητήριο Τιμών.