Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2005 10:29

Sodexho: 4,9% υψηλότερες πωλήσεις το δ' τρίμηνο

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό 4,9%, σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της Sodexho Alliance SA, της μεγαλύτερης εταιρείας τροφοδοσιών στον κόσμο, αποτέλεσμα της ζήτησης από τα σχολεία και τα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την υψηλότερη ζήτηση στην Ευρώπη.

Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 2,77 δισ. ευρώ (3,3 δισ. δολ.) το τρίμηνο μέχρι και τον Αύγουστο, από 2,64 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Οι ετήσιες πωλήσεις αυξήθηκαν 4,3% πριν από την κίνηση των νομισμάτων και των εξαγορών και ήταν εντός των προβλέψεων της εταιρείας, που εδρεύει στο Montigny-le-Bretonne, στη Γαλλία.

Η Sodexho επεδίωξε να κλείσει δουλειές με τις καφετέριες σχολείων και νοσοκομείων, καθώς μερικοί από τους πελάτες της, όπως η Ericsson AB, μείωσαν τους μισθούς. Οι προοπτικές ανάπτυξης από τέτοιου είδους πελάτες, ώθησαν την Morgan Stanley, να αναθεωρήσει προς τα πάνω την εισήγησή της για τις μετοχές της γαλλικής εταιρείας, την εβδομάδα που πέρασε, στο «overweight», με αποτέλεσμα οι μετοχές της να φθάσουν στα υψηλότερα επίπεδα τριών ετών. Οι μετοχές της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας της Sodexho, Compass Group Plc, υποχώρησαν 20%, φέτος.

Οι μετοχές της Sodexho σημείωσαν άνοδο 46% φέτος, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 5,16 δισ. ευρώ.

Στις 6 Ιουλίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια, κατά ένα μέρος και από την οικονομική ανάκαμψη του τμήματός της στη Βρετανία. Η ετήσια ανάπτυξη των πωλήσεων ενδέχεται να αναρριχηθεί 7% τη χρήση που λήγει τον Αύγουστο το 2008, έναντι ανόδου 4%, τη χρήση του 2005, σύμφωνα με την διοίκησή της.

Το Bloomberg, υπολόγισε τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, από την αφαίρεση των στοιχείων του εννεαμήνου που δημοσίευσε η εταιρεία, από το σύνολο της χρήσης, της οποίας τα στοιχεία ανακοινώθηκαν σήμερα.