Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 10:26

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Securities: «Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν πτωτικά χθες, καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις που αυξάνουν την πιθανότητα νέων αυξήσεων των αµερικανικών επιτοκίων. Το κλίµα παραµένει αρνητικό, παρά τη συνεχιζόµενη µείωση της τιµής του πετρελαίου. Οι τάσεις συσσώρευσης αναµένεται να συνεχιστούν και σήµερα, και οι ελληνικές µετοχές αναµένεται να ακολουθήσουν τις διεθνείς αγορές».

Sarros Securities: «Στο ελληνικό χρηματιστήριο οι ρευστοποιήσεις περιορίστηκαν προς το τέλος της συνεδρίασης με μετοχές όπως η ΔΕΗ, η Coca Cola 3E και η EFG Eurobank να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αρνητικές εξελίξεις στις διεθνείς αγορές αναμένεται να επηρεάσουν μερικά και την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ταυτόχρονα η “σεναριολογία” και οι φήμες έχουν σημάδια έξαρσης το τελευταίο διάστημα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Παρακολουθούμε την αγορά αλλά δεν πιστεύουμε ότι ακούγεται χωρίς αποδείξεις».

Emporiki Investment Bank: « Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν αρνητικά έπειτα από τις απώλειες που κατέγραψαν την οι αγορές στις ΗΠΑ. Αναμένουμε ότι η ελληνική αγορά δε θα διαφοροποιηθεί με το γενικό δείκτη να κινείται σε αρνητικές περιοχές».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,14% χαμηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €186 εκ. Σε μεγάλο αριθμό μετοχών υπήρχαν ρευστοποιήσεις μέχρι τα μισά της συνεδρίασης, ωστόσο ανέκαμψαν αργότερα, ιδιαίτερα οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν έντονο για ΔΕΗ (+2,67%) και Eurobank (+0.71%). Ο FTSE-40 σημείωσε πτώση 0,28%. Η διοίκηση της Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι εξετάζει την περίπτωση πώλησης μεριδίου 10% της Μέτκα (5,2εκ. μετοχές) σε θεσμικούς επενδυτές. Η πιθανότητα για πτωτική κίνηση της αγοράς φαίνεται περιορισμένη».