Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2005 15:05

Αναβαθμίζεται το Microsoft Office 2003

Από τις 27 Σεπτεμβρίου οι πελάτες του Microsoft Office System άρχισαν να εγκαθιστούν το Microsoft Office 2003 Service Pack 2.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, μέσα από εργαλεία σύνδεσης με τους πελάτες και την άμεση επικοινωνία της με πελάτες και συνεργάτες, η Microsoft κατόρθωσε να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αξιοπιστία των εκδόσεων του Office 2003, εντοπίζοντας και επιλύοντας τα πιο κρίσιμα ζητήματα αξιοπιστίας των προϊόντων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πελάτες μας.

Το Service Pack 2, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρέχει ενημερώσεις οι οποίες έρχονται να καλύψουν καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πελάτες, ενώ παράλληλα προσφέρει υποστήριξη για αναβαθμισμένες εφαρμογές, βελτιώσεις ασφαλείας και σημαντικές προσθήκες από άποψη σταθερότητας και απόδοσης για τις εφαρμογές, τα προγράμματα και τους servers του Office. Ανάμεσα στις βελτιώσεις που θα διαπιστώσουν οι πελάτες όταν θα κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν το SP2 συγκαταλέγονται και οι ακόλουθες:

• Βελτιωμένη Ασφάλεια – Το SP2 περιλαμβάνει μία προσθήκη στο Outlook για προστασία από το “Phishing”. Το Outlook προσφέρει επίσης βελτιωμένη διαχείριση του “Junk” email. Τα ανεπιθύμητα αυτά μηνύματα παρουσιάζονται πλέον ως απλό κείμενο, καθιστώντας αδύνατη την ακούσια εμφάνιση πληροφοριών HTML. Επιπλέον, το SP2 καταργεί και τα links στα μηνύματα τύπου “Junk”.

• Βελτιωμένη Σταθερότητα Εφαρμογών – Το SP2 περιλαμβάνει πολυάριθμες διορθώσεις και βελτιώσεις για εφαρμογές και servers του Office, βάσει των σχολίων που καταγράφηκαν από πελάτες και συνεργάτες, καθώς και από εκτεταμένους εσωτερικούς ελέγχους.

• Υποστήριξη για Microsoft SQL Server 2005 και Microsoft Visual Studio 2005 – Τα Windows SharePoint Services και το Microsoft Office InfoPath 2003 έχουν ανανεωθεί για να υποστηρίξουν τις επικείμενες εκδόσεις των SQL Server 2005 και Visual Studio 2005.

Οι χρήστες του Microsoft AutoUpdate θα ενημερωθούν αυτόματα, ενώ όλοι οι άλλοι πελάτες μπορούν να κατεβάσουν τις ενημερώσεις του SP2 μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων http://office.microsoft.com/enus/officeupdate/default.aspx ή http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/default.aspx?ln=en-us