Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2001 18:01

EFG Eurobank Ergasias - Εκτιμήσεις για ΧΑΑ και διεθνείς αγορές

Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι σήμερα υποτιμημένο, η αποτίμηση του όμως δεν είναι πολύ μακριά από εκείνη που θα έπρεπε να είναι, υπογράμμισε σήμερα ο σύμβουλος διοίκησης της EFG Eurobank Ergasias Θύμιος Μπουλούτας και chief investment strategist της τράπεζας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα την παρουσίαση των εξελίξεων στις διεθνείς αγορές.

Ο κ. Μπουλούτας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά να υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα και απέδωσε την αρνητική πορεία της Σοφοκλέους στην συγκυρία των διεθνών χρηματιστηριακών αγορών, την αδυναμία πραγματοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και στην αρνητική ψυχολογία που επικρατεί.

Αναφερόμενος στις διεθνείς κεφαλαιαγορές ο κ.Μπουλούτας συνέστησε σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα μείωση των θέσεων στην Ευρώπη και αντίστοιχη αύξηση στην ΗΠΑ.

Οσον αφορά τις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές και ιδιαίτερα στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου υπογράμμισε ότι η θεωρητικά σωστή τιμή είναι κοντά στο 1,10 ενω η τιμή στόχος 0,92 (ευρώ/δολάριο).