Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 13:01

Αλογοσκούφης: Περιμένουμε πολλά από τον Αντ. Μπέζα

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για την πορεία της οικονομίας.

Ο κ. Αλογοσκούφης, ο οποίος θα έχει αργότερα συνεργασία με το νέο υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, δήλωσε ότι «περιμένουμε πολλά από αυτόν για το θέμα των φορολογικών εσόδων και της ενίσχυσης των μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών, που είναι κρίσιμο για την πορεία της χώρας». Ακόμη υπογράμμισε ότι ο κ. Μπέζας έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να πετύχει στο έργο του.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της συγχώνευσης και κατάργησης περίπου 100 οργανισμών του Δημοσίου, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα εξεταστεί από το 2006 σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για μείωση της σπατάλης και των δαπανών.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας, απαντώντας σε ερώτηση για μετάθεση υπαλλήλου του πρώην ΣΔΟΕ και τις επικρίσεις που δέχτηκε χθες από τηλεοπτική εκπομπή είπε πως όλοι οι υπάλληλοι κρίνονται με βάση τα υπηρεσιακά κριτήρια και κυρίως την ικανότητα και το ήθος».

Πηγή: ΑΠΕ