Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2005 13:44

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Αλογοσκούφη - Μπέζα

Την πρώτη τους συνεργασία είχαν στο υπουργείο Οικονομίας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών (ο οποίος αναχωρεί για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του ECOFIN), είχε την πρώτη συνεργασία με τον κ. Μπέζα, τον οποίο χαρακτήρισε εξαίρετο κοινοβουλευτικό και ικανό πολιτικό.

Μαζί, είπε ο υπουργός, θα συνεχίσουμε τη δουλειά για την εξυγίανση της οικονομίας και κυρίως τη διόρθωση σε τομείς, όπως είναι η αναποτελεσματικότητα των μηχανισμών πρόληψης και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία είναι εκτεταμένη, είναι ζήτημα στοιχειώδους δικαιοσύνης στην κατανομή των φορολογικών βαρών.

Από την πλευρά του ο νέος υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό του, είπε ότι η συγκεκριμένη θέση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Πηγή: ΑΠΕ