Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 07:01

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι οι ιαπωνικές τράπεζες πρέπει να πλήρωσαν το ήμισυ των κεφαλαίων που εισέπραξαν από την κυβέρνηση ως εγγύηση, πριν από το χρονοδιάγραμμα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, τον οποίον αποτελούν περισσότερες από 1.000 μετοχές εταιρειών της περιφέρειας, σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 110,21 μονάδες, στις 12:05' μ.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος των τραπεζικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της Mitsubishi UFJ, αναρριχήθηκε 1,3%, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 10 λοιπών κλάδων που αποτελούν τον δείκτη.

Στην Ιαπωνία, ο Topix, σημείωνε άνοδο 0,9%, τη στιγμή που o Nikkei 225, κέρδιζε 0,7%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί γενικοί δείκτες στη Ν. Κορέα, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχωρούσε 0,8% και σημείωνε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, λόγω εθνικής εορτής, ενώ κλειστές ήταν χθες οι αγορές στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν.