Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2005 11:00

LG.Philips: Χαμηλότερα κέρδη το γ' τρίμηνο της χρήσης

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 22%, για πέμπτο τρίμηνο, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της LG.Philips LCD Co., της μεγαλύτερης εταιρείας που παράγει οθόνες υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, καθώς μειώνονται οι τιμές για επίπεδες οθόνες. Η εταιρεία επίσης εκτιμά ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν περαιτέρω το τέταρτο τρίμηνο.

Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 227 δισ. ουόν (218 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι 291 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Σεούλ. Οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των θυγατρικών της στο εξωτερικό, αυξήθηκαν 46%, φθάνοντας στα 2,7 τρισ. ουόν και τα λειτουργικά της κέρδη μειώθηκαν 6% στα 240 δισ. ουόν.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προβλεπόταν να εμφανίσει καθαρά κέρδη 218 δισ. ουόν, λειτουργικά κέρδη 267 δισ. ουόν και πωλήσεις 2,7 τρισ. ουόν.

Η LG.Philips, που ανακοινώνει πρώτη από τις εταιρείες του κλάδου, τα αποτελέσματά της για το τελευταίο τρίμηνο, ενδέχεται να αυξήσει τις ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην αγορά ύψους 35 δισ. δολαρίων.

Μέχρι τα τέλη του έτους ο μέσος όρος τιμών για επίπεδες οθόνες θα είναι ελαφρώς χαμηλότερος από τον αντίστοιχη στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ανέφερε η LG.Philips, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Το τρίτο τρίμηνο ο μέσος όρων τιμών υποχώρησε 26% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αυξήθηκε 2,9% έναντι του δευτέρου τριμήνου, φθάνοντας στα 2.121 δολ. ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι φορτώσεις το τέταρτο τρίμηνο ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο από 10%, έναντι του τρίτου. Οι φορτώσεις το τρίτο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο 14%, σε σύγκριση με το δεύτερο, σύμφωνα με την εταιρεία.