Σχεδόν τους 500.000 τόνους αγγίζει η σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα, ακόμα και μεσούσης της ύφεσης, με το 85% εξ αυτών να «καλύπτουν» τα νοικοκυριά.
Από την έντυπη έκδοση
Της Δανάη Αλεξάκη
[email protected]
Σχεδόν τους 500.000 τόνους αγγίζει η σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα, ακόμα και μεσούσης της ύφεσης, με το 85% εξ αυτών να «καλύπτουν» τα νοικοκυριά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν επεξεργαστεί εγχώρια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και παρουσιάστηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση FMCG Insider#3, με θέμα «Fight Food Waste» που συνδιοργανώθηκε από το nutrinsider - The all in one supermarket app και το mednutrition στο Innovathens, στη χώρα μας το συνολικό food waste υπολογίζεται ότι κυμαίνεται στους 488.000 τόνους τροφίμων, εκ των οποίων από τη βιομηχανία τροφίμων σπαταλούνται 73.081 τόνοι, από την εστίαση - Catering/Supermarket - λιανική 2.000 τόνοι και από τα νοικοκυριά 412.758 τόνοι!