Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 11:02

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να διακόψει το τριήμερο πτωτικό σερί, με αρωγό αυτή τη φορά την εκρηκτική άνοδο του τραπεζικού κλάδου και της ΔΕΗ.

Ανοδικά αντιδρά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιχειρώντας να διακόψει το τριήμερο πτωτικό σερί, με αρωγό αυτή τη φορά την εκρηκτική άνοδο του τραπεζικού κλάδου και της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,99% στις 665,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 8 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,15% στις 197,86 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 8,76% στις 170,63 μονάδες.

Από τις αρχές Νοεμβρίου το Χ.Α. έχει καταγράψει μόνο δύο ανοδικές συνεδριάσεις, υπό το βάρος της έντονης πτώσης του τραπεζικού κλάδου, καθώς και υπό το βάρος της επιστροφής του πολιτικού ρίσκου μετά την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο ανεβάζουν τους ρυθμούς των προετοιμασιών, προκειμένου μέχρι αύριο Σαββάτο να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία ενώ για μεθαύριο Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Euro Working Group, από το οποίο η ελληνική πλευρά αναμένει να εγκριθεί η εκταμίευση των 2+10 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της MSCI, στους δείκτες της MSCI Global Standard εντάσσεται η ΔΕΗ, ενώ εκτός τίθενται η Πειραιώς και Eurobank. Οι μετοχές των τραπεζών Eurobank και Πειραιώς εντάσσονται πλέον στον MSCI Small Cap ενώ οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Δεκεμβρίου.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει άλμα 19,23%, ενώ Alpha Bank και Εθνική καταγράφουν κέρδη άνω του 7%. Στο +6,38% βρίσκεται η Πειραιώς και στο +6,24% η ΔΕΗ. Άνω του 2% είναι τα κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΟΠΑΠ, Λαμδα, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ.

Ήπια ανοδικά κινούνται αρκετές μετοχές του FTSE 25, εκ των οποίων οι Folli Follie, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίος, ενώ αρνητικά κινούνται οι Motor Oil (-4,29%), ΕΕΕ, Ελλάκτωρ, Βιοχαλκο και Aegean.