Για 11η συνεχή χρονιά οργανώνεται και φέτος το διεθνές συνέδριο ICABE στις 12-13 Νοεμβρίου 2015 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την συμμετοχή περισσοτέρων από 100 συνέδρων από 22 χώρες. Μεταξύ αυτών ο Καθηγητής James Edwin Owers (Harvard University and Georgia State University), ο Καθηγητής Jean Pierre Allegret (University of Paris X, Nanterre and EconomiX), ο Καθηγητής Nikos Adamou (Borough College, City University of New York), ο Ομότιμος Καθηγητής Spyros Makridakis (INSEAD Paris) και άλλοι.
Για 11η συνεχή χρονιά οργανώνεται και φέτος το διεθνές συνέδριο ICABE στις 12-13 Νοεμβρίου 2015 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς με την συμμετοχή περισσοτέρων από 100 συνέδρων από 22 χώρες. Μεταξύ αυτών ο Καθηγητής James Edwin Owers (Harvard University and Georgia State University), ο Καθηγητής Jean Pierre Allegret (University of Paris X, Nanterre and EconomiX), ο Καθηγητής Nikos Adamou (Borough College, City University of New York), ο Ομότιμος Καθηγητής Spyros Makridakis (INSEAD Paris) και άλλοι.
Την περσινή χρονιά το ICABE είχε επιλέξει ως τόπο διεξαγωγής του τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, με την ευκαιρία των 10 χρόνων από την ίδρυσή του, ενώ η παρθενική του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Πνύκας. Έκτοτε το ICABE οργανώνεται σε συνεργασία με άλλους φορείς σε διάφορες χώρες (Ισπανία, Κύπρος, Σουηδία, ΗΠΑ, Γαλλία, Τσεχία, Ρωσία, Βουλγαρία) πάντα με τη συμμετοχή της ιδρυτικής του ομάδας, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού προσωπικού ελληνικών Πανεπιστημίων.
Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Κεφαλαιαγορές: Έλλειψη αποτελεσματικού ελέγχου ή / και αναποτελεσματικότητα των αγορών» δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αναπτυχθούν ζητήματα που αφορούν τον μελλοντικό σχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος και παράλληλα να συζητηθούν θέματα που αφορούν την πρόσφατη χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρωζώνη μέσα από ένα γόνιμο επιστημονικό διάλογο με αναφορές σε αποφάσεις, αρρυθμίες, αντεγκλήσεις και αστοχίες που παρατηρήθηκαν σε αποφασιστικά όργανα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Για το σκοπό αυτό στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας έχει προγραμματιστεί μια ειδική συνεδρία την Παρασκευή 12/11 στις 11:30 στην οποία συμμετέχουν 10 επιστήμονες-ερευνητές που θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους και θα απαντήσουν σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.
Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 12/11 στις 20:30 στον Ναυτικό Όμιλο της Ελλάδος έχει προγραμματιστεί ειδική ομιλία από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Καθηγητή κ. Δημήτρη Μάρδα για το επενδυτικό πλαίσιο και τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας γεγονός που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς.
Οι δύο αυτές ειδικές συνεδρίες έρχονται να προστεθούν στις υπόλοιπες όπου παρουσιάζονται έρευνες που προάγουν την επιστήμη και προβάλουν την χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι στόχοι του συνεδρίου καθ΄ όλη τη διάρκειά του επικεντρώνονται στην επιστημονική ανταλλαγή απόψεων, την παρουσίαση ερευνητικών εργασιών που καλύπτουν τον χώρο της οικονομικής και της διοικητικής επιστήμης, την δημιουργία συνεργειών και επιστημονικών συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων, την οργάνωση ομάδων εργασίας για την ανάλυση θεμάτων, την εκπόνηση ερευνητικών έργων και γενικώς ότι έχει σχέση με οικονομικά και διοικητικά ζητήματα από ακαδημαϊκής και ερευνητικής άποψης.
Εκτός από την παρουσίαση των επιστημονικών εργασιών το ICABE δίνει ευκαιρίες, ιδιαίτερα σε νέους επιστήμονες που συμμετέχουν στις εργασίες του, να ενημερωθούν για τον τρόπο αξιολόγησης των εργασιών που εφαρμόζουν τα επιστημονικά περιοδικά, στο φετινό συνέδριο ICABE συμμετέχουν 8 τέτοια διεθνή περιοδικά, να ανταλλάξουν απόψεις με την Επιστημονική επιτροπή μέσα από μια δραστηριότητα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια το “PH.D Coaching” και να αποκτήσουν τις εμπειρίες που χρειάζονται ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις της επιστήμης που υπηρετούν.
Η Επιστημονική επιτροπή του ICABE συνίσταται από 70 και πλέον μέλη από πολλές χώρες, όλα αναγνωρισμένα μέλη της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, προσδίδοντας έτσι μια διεθνή αναγνώριση στο συνέδριο, την ευθύνη του οποίου έχει ο Καθηγητής Λ. Θαλασσινός του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Παράλληλα με τις δραστηριότητες αυτές το συνέδριο προσφέρει τη δυνατότητα δημοσίευσης των εργασιών που παρουσιάζονται σε αυτό με την υποστήριξη που παρέχει στους συγγραφείς και την πληθώρα των περιοδικών με τα οποία συνεργάζεται. Ειδικότερα, και πριν από την εμφάνιση του ICABE, η ίδια ελληνική επιστημονική ομάδα δημιούργησε το επιστημονικό περιοδικό European Research Studies Journal που σήμερα βρίσκεται στον 18ο χρόνο της κυκλοφορίας του, έχει αναγνωριστεί από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης και αποτελεί τον φωτεινό σηματοδότη της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας στο επίπεδο των διεθνών δημοσιευμάτων. Μέσα από το περιοδικό αυτό έχουν παρουσιαστεί περισσότερες από 800 επιστημονικές μελέτες από περισσότερους από 1200 συγγραφείς.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του www.icabe.gr και οι συνεδρίες του είναι ανοικτές στο κοινό εκτός από αυτές που απαιτούν πρόσκληση λόγω κυρίως του περιορισμένου χώρου ή άλλων περιορισμών.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών του ICABE 2015 η Επιστημονική επιτροπή θα εκδώσει δελτίο τύπου με τα γενικά συμπεράσματα που θα δοθεί για δημοσίευση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση [email protected]