Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2005 17:09

Πρόγραμμα για την αξιοποίηση των επιδοτήσεων στην τεχνολογία

Πρόγραμμα για την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που διατίθενται για τη τεχνολογική αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου η Microsoft Ελλάς, η Hewlett-Packard Hellas και η Intel Hellas.

Πρόκειται για το «Ευρωπλάνο Ανάπτυξης», που προσφέρει μία σειρά εργαλείων και πόρων, όπως μια εύχρηστη ιστοσελίδα (www.euga.gr και σύντομα www.europlano.gr ) με πληροφορίες ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, παρέχονται εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και τις ευκαιρίες επιδοτήσεων. Το πρόγραμμα επίσης εξασφαλίζει πλήρη υποστήριξη σε όλα τα βήματα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην τεχνολογία, μέσα από τη συνεργασία με ανεξάρτητο σύμβουλο.

Οπως ανέφερε ο κ. Neil Holloway, πρόεδρος της Microsoft Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και αντιπρόεδρος της Microsoft Corporation, ποσοστό 55% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη δεν γνωρίζουν τις ευκαιρίες επιδότησης που υπάρχουν, ενώ από τις ΜΜΕ που έχουν τη συγκεκριμένη πληροφόρηση, μόλις 4% υποβάλλουν αιτήσεις. Επιπλέον, μόλις ένα τέταρτο των ΜΜΕ που υποβάλλουν αιτήσεις επιτυγχάνουν, εισπράττοντας τελικά τα χρήματα της επιδότησης.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης.΄

Πηγή: ΑΠΕ