Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 11:21

Γ. Λεβεντάκης: «Ελλιπής, με ασάφειες η ανακοίνωση της ΑΤΕ»

Ως «ελλιπή και περιέχουσα ασάφειες», χαρακτηρίζει η διοίκηση της Γ. Λεβεντάκης, την ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας στην οποία αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε τη χρηματοδότηση και τη χορήγηση εγγυητικών επιστολών στην εταιρεία.

Επίσης, σε απαντητική της επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η διοίκηση της Λεβεντάκης επαναλαμβάνει ότι η έκδοση των εγγυητικών επιστολών δεν συνδέεται με οποιαδήποτε χρηματοδότηση της εταιρείας, η οποία είναι ενήμερη στον δανεισμό της μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτριος Λεβεντάκης, που δεν τυγχάνει και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, δεν έλαβε καμία δέσμευση προς την ΑΤΕ. Συμπληρώνει δε, ότι έχει πληροφορηθεί πως από το αρμόδιο τμήμα της ΑΤΕ είχε γίνει θετική εισήγηση προς την διοίκηση για την χορήγηση των εγγυητικών επιστολών συγχρόνως, με την εισήγηση για την αναδιάρθρωση των δανείων, η οποία εισήγηση έγινε αποδεκτή, πλην όμως δεν υλοποιήθηκε κατά το μέρος που αφορά την έκδοση των εγγυητικών επιστολών.

Εξάλλου, η διοίκηση της Λεβεντάκης διευκρινίζει πως η εισηγμένη δεν έχει ενταχθεί σε όμιλο επιχειρήσεων ούτε και αποτελεί όμιλο επιχειρήσεων με άλλες εταιρείες κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 45ε του ΚΝ 2190/20.

Περαιτέρω σημειώνει ότι η εισηγμένη δεν έχει λάβει απ'ευθείας χρηματοδοτήσεις από την ΑΤΕ ει μη μόνον έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις προς την ΑΤΕ λόγω της απορροφήσεως των κλάδων εκκόκκισης των εταιρειών BΕLCOT AE και ΒΙΒΑΤΟΜ ΑΕ, όπως κατ' επανάληψη έχει γνωστοποιηθεί και δημοσιευθεί.