Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2005 11:34

Skandia: Απορρίφθηκε από το 15% των μετόχων προσφορά εξαγοράς

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ, από το περίπου 15% των μετόχων, της Skandia AB, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Σκανδιναβίας, η προσφορά εξαγοράς της από την Old Mutual Plc.

Το διοικητικό συμβούλιο της Skandia, πίεσε τους επενδυτές να απορρίψουν την προσφορά της εταιρείας στις 23 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι δεν αντικατοπτρίζει την δυνητική της ανάπτυξη. Η Skandia, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε σήμερα τη στρατηγική της με περισσότερες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι οι «προοπτικές είναι σημαντικές» την επόμενη διετία και θα βοηθήσουν στο να πειστούν οι μέτοχοι, να αμυνθούν της εξαγοράς.

Η Old Mutual, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ν. Αφρικής, επιδιώκει να αγοράσει τη Skandia, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις διεθνείς της δραστηριότητες. Η Skandia, που πραγματοποιεί περίπου το ήμισυ των εσόδων της στη Βρετανία, θα βοηθήσει την Old Mutual να αυξήσει τα κέρδη της ση Βρετανία, έξι χρόνια μετά τη μεταφορά των κεντρικών της γραφείων από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Λονδίνο.

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Skandia σε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 39,5 κορώνες η μία, στις 10:13' π.μ. στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Οι μετοχές της Old Mutual, υποχωρούσαν 1,65 πένες, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 133,25 πένες η μία, στις 9:13' π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.