Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2005 16:22

Χ.Α.: Σχεδόν αμετάβλητος ο γενικός δείκτης

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 3.265,85 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,04%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 152 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 16,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

«Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των πρώτων εταιρικών ανακοινώσεων εννεαμήνου στις αρχές του επόμενου μήνα. Εκτιμώ ότι η αγορά θα κινείται στα ίδια επίπεδα το επόμενο διάστημα και πιθανόν να δοκιμάσει και ελαφρώς χαμηλότερα, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική, και καθώς οι επενδυτές θα κλειδώνουν κάποια κέρδη για το έτος», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 126 σημείωσαν άνοδο, 135 υποχώρησαν και 70 παρέμειναν σταθερές.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των επιμέρους δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο (4,49%) σημείωσε ο δείκτης εκδόσεων – εκτυπώσεων.

Η μετοχή των Τεχνικών Εκδόσεων σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο κατά 19,7%. Αξιόλογα κέρδη, της τάξεως του 5,65%, κατέγραψε επίσης η μετοχή του ΔΟΛ.

Στον αντίποδα, τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε ο κλωστοϋφαντουργικός κλάδος, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,98%.

Σε ό,τι αφορά τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν η Hyatt Regency (3,18%) και η ATEbank (2,88%), ενώ τις σημαντικότερες απώλειες η Motor Oil (-2,82%) και τα ΚΑΕ (-2,55%). Η Intracom απώλεσε 2,53%.