Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 18:08

Εναλλακτικοί πάροχοι κατά ΟΤΕ

Ομαδικά πυρά κατά του ΟΤΕ εξαπολύουν οι εναλλακτικοί πάροχοι υποστηρίζοντας ότι ο Οργανισμός δεν έχει υποβάλει προς έγκριση στην ΕΕΤΤ, όπως έχει υποχρέωση κάθε χρόνο, Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης (ΥΠΔ), μια διαδικασία απαραίτητη για να συναφθεί σύμβαση μεταξύ του ΟΤΕ και ενός παρόχου.

Ο Σύνδεσμος Αδειοδοτημένων Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων Ελλάδος (ΣΑΤΠΕ) σε ανακοίνωσή του τονίζει πως προσέφυγε για το λόγο αυτό στην ΕΕΤΤ καταγγέλλοντας ότι ο ΟΤΕ δεν έχει υποβάλει ΥΠΔ για τα έτη 2004 και 2005, με αποτέλεσμα να παραμένει αυτό του 2003.

Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται από τον ΣΑΤΠΕ παράνομο, στρέβλωση στην τηλεπικοινωνιακή αγορά σε βάρος του καταναλωτή και ανατρεπτικό παράγοντα για επενδύσεις των εταιριών στην αγορά διασύνδεσης.

Από την πλευρά του ΟΤΕ δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση, αλλά στελέχη του απέδιδαν στον ΣΑΤΠΕ ελλιπή ενημέρωση, καθώς όπως τόνιζαν στο ΑΠΕ, ο Οργανισμός έχει ήδη στείλει επιστολή από τις 17 Αυγούστου 2005 στην ΕΕΤΤ, με την οποία ζητάει την αναθεώρηση του Υποδείγματος Προσφοράς Διασύνδεσης.

Τα ίδια στελέχη διευκρίνιζαν ότι δεν είναι υποχρεωτικό να καταρτίζεται κάθε χρόνο Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης ή να ανανεώνεται το προηγούμενο, καθώς αυτό ρυθμίζεται από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

Πηγή: ΑΠΕ