Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 17:11

Διευκρινίσεις για χρηματοδότηση από το ΕΠ.ΑΝ.

Οι ενδιαφερόμενοι για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ) μπορούν να προμηθεύονται τα σχετικά έντυπα από το Γραφείο Πληροφόρησης (τηλ. 801 11 36300) που βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 56, από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), από τα Κέντρα Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ), από τα Επιμελητήρια και, ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα www.antagonistikotita.gr .

Οι προκηρύξεις, τα έντυπα υποβολής και οι Οδηγοί Εφαρμογής διατίθενται δωρεάν.

Η αμοιβή των συμβούλων για τη σύνταξη των προτάσεων των ενδιαφερομένων, αποτελεί στις περισσότερες δράσεις, επιλέξιμη δαπάνη (εφ' όσον, φυσικά, εγκριθεί η πρόταση).

Το επιλέξιμο ποσό για τη σύνταξη και την υποβολή των επενδυτικών προτάσεων προκύπτει μέσα από συστηματική έρευνα αγοράς και κατά τεκμήριο ανταποκρίνεται στο πραγματικό κόστος εκπόνησης της αντίστοιχης μελέτης και παρακολούθησης του έργου. Για το λόγο αυτό, οι επιχειρηματίες οφείλουν να καταγγέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης τυχόν περιπτώσεις προτάσεων προς τις επιχειρήσεις από γραφεία συμβούλων, για υπηρεσίες πέραν από τις νομίμως προβλεπόμενες.