Διευρύνονται την τελευταία ώρα οι κινήσεις ρευστοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά νε εξακολουθεί τηρεί μια φθοροποιό στάση αναμονής έναντι των κρίσιμων ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά σε οικονομία και τράπεζες.
Διευρύνονται την τελευταία ώρα οι κινήσεις ρευστοποίησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά νε εξακολουθεί τηρεί μια φθοροποιό στάση αναμονής έναντι των κρίσιμων ζητημάτων που παραμένουν ανοιχτά σε οικονομία και τράπεζες.
Ειδικότερα, στις 14:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,59% στις 672,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,54% στις 199,72 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 3,32% στις 202,64 μονάδες.
Ο Γενικός Δείκτης δεν δείχνει διάθεση να δοκιμάσει τη στήριξη των 660 μονάδων, αλλά ούτε και να επιχειρήσει να κινηθεί προς τη διάσπαση της αντίστασης των 688 μονάδων. Στα επίπεδα, άλλωστε, που βρίσκεται ο τζίρος οποιαδήποτε αποφασιστική κίνηση προς κάθε κατεύθυνση δεν θα έπειθε την αγορά για την διαμόρφωση της τάσης, έστω και βραχυπρόθεσμης.
Στο μεταξύ, εκτός της ψήφισης των προαπαιτουμένων και της δρομολόγησης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το μείζον πρόβλημα της υστέρησης των εσόδων, η οποία σύμφωνα με τη «Ν» είναι ήδη πολύ σημαντική. Το οικονομικό επιτελείο να εντείνει τις προσπάθειές του ώστε μέσα στο τελευταίο τρίμηνο τα δημόσια έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού να αναρριχηθούν στα 49,05 δισ. ευρώ που είναι και ο νέος στόχος για τη φετινή χρονιά.
Τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο δείχνουν ότι τα έσοδα του Σεπτεμβρίου (σε επίπεδο καθαρών εσόδων τακτικού προϋπολογισμού) δεν ξεπέρασαν τα 3,5-3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ σε επίπεδο καθαρών εσόδων κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε περίπου 3,7-3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στο ταμπλό, Πειραιώς και Εθνική βρίσκονται πλέον υπό μεγάλη πίεση, με την Πειραιώς να είναι στο -4% και την Εθνική στο -3,89%, ενώ και η Alpha Bank υποχωρεί κατά 3,64%. Απώλειες 2,79% σημειώνει η Ελλάκτωρ, η Λάμδα είναι στο -2,63%, η ΕΥΔΑΠ στο -2,24% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο -2,04%.
Απώλειες άνω του 1% σημειώνουν οι Μυτιληναίος, Βιοχαλκο, ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil, ενώ αντίθετα, συντηρούν το θετικό τους πρόσημο οι μετοχές των Folli Follie, ΟΛΠ, Aegean, Τιτάν, Jumbo, ΕΕΕ και ΕΧΑΕ.