Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 10:19

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis International: «Με τις κυριότερες διεθνείς αγορές να παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο κατά την χθεσινή συνεδρίαση και δοθέντος του γεγονότος έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας θεωρούμε ότι η αγορά θα αναζητήσει απορρόφηση των τρεχόντων επίπεδων τιμών. Το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να στραφεί στις εταιρείες Τράπεζας Κύπρου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/02/1114973.htm , Εθνική Ασφαλιστική http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/02/1114975.htm , λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν».

Emporiki Investment Bank: «Θεωρούμε ότι ο γενικός δείκτης θα δοκιμάσει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τη συμπεριφορά των τραπεζικών κυρίως μετοχών και την εικόνα των ξένων αγορών καταλυτικούς παράγοντες στην προσπάθεια αυτή, αλλά και την ενίσχυση του όγκου συναλλαγών απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ από μέρους της FED http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/02/1115142.htm στα επίπεδα του 4% και τα χειρότερα των προβλέψεων αποτελέσματα για την DELL επέφεραν πιέσεις στις αγορές των ΗΠΑ μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις. Στις ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάστηκαν μεικτές τάσεις αποτέλεσμα ανοδικών τάσεων στις τραπεζικές μετοχές και πτωτικής πορείας των μετοχών διυλιστηρίων και κοινής ωφέλειας.

»Η ελληνική αγορά παρουσιάστηκε αρκετά ενισχυμένη ελέω τραπεζικού κλάδου. Η συγκράτηση τιμών που παρατηρήθηκε το τελευταίο δεκαήμερο Οκτωβρίου, έδειξε σημάδια απεγκλωβισμού χτες και βοηθούντος του διεθνούς κλίματος αναμένεται συνέχεια της ανοδικής πορείας. Πιστεύουμε πως οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης θα προσδώσουν το βαθμό ικανότητας που χρειάζεται η αγορά για να δημιουργήσει νέα υψηλά».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,70% υψηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €151εκ. (-26%). Η αγορά έκλεισε ανοδικά για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με μειωμένους όγκους. Ο FTSE-20 έκλεισε 0,70% υψηλότερα και ο FTSE-40 0.59% υψηλότερα. Βλέπουμε περιορισμένη την πιθανότητα για πτωτική κίνηση της αγοράς από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ιδιαίτερα ενόψει της περιόδου ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο».