Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 19:39

Προκήρυξη οδικού έργου 80 εκ. ευρώ

Εγκρίθηκε και προκηρύχθηκε από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά η δημοπράτηση του έργου «Σύνδεση Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας με το νέο Λιμάνι Πάτρας και την Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου με την κατασκευή Παραγλαύκιων Αρτηριών».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατομμυρίων ευρώ.

«Με την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου μπαίνει στη φάση υλοποίησης ένα ακόμα μεγάλο έργο στην πόλη των Πατρών και στο Νομό Αχαΐας», δήλωσε ο Γ. Σουφλιάς.

«Με τις παραγλαύκιες αρτηρίες επιτυγχάνεται η σύνδεση της ευρείας παράκαμψης Πάτρας (Ε.Π.Π.) με το νέο λιμάνι της Πάτρας, και την εθνική οδό Πατρών - Πύργου... Υπενθυμίζω ότι έχει ξεκινήσει η κατασκευή ενός, επίσης, μεγάλου έργου για την αντιπλημμυρική προστασία της Αχαΐας, που εκκρεμούσε εδώ και δεκαετίες: Η κάλυψη του Χειμάρρου Διακονιάρη και η ταυτόχρονη σύνδεση της ευρείας παράκαμψης Πάτρας με την πόλη της Πάτρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 60 εκατομμύρια ευρώ».

Στο αντικείμενο του έργου που δημοπρατείται περιλαμβάνονται:

- Η κατασκευή αρτηρίας στον ποταμό Γλαύκο, μήκους 3,78 χλμ. με εκτέλεση εργασιών οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης, σήμανσης και ηλεκτροφωτισμού, καθώς και δημιουργίας πρασίνου.

- Η εκτέλεση αποχετευτικών, αποστραγγιστικών και αρδευτικών παρεμβάσεων.

- Εργασίες διευθέτησης του ποταμού Γλαύκου σε μήκος 4,04 χλμ.

- Η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών στην Ευρεία Παράκαμψη Πάτρας (Ε.Π.Π.) και στους κόμβους Κ1 και Κ5 αυτής.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2005.