Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2001 20:26

Ο Θ. Λιακουνάκος για την Ολυμπιακή

Με την ευκαιρία της ονοματοδοσίας πέντε νέων αεροσκαφών της ΑΧΟΝ Airlines, ο πρόεδρος της εταιρείας Θωμάς Λιακουνάκος ερωτηθείς σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στόχος μας είναι η εξυγίανσή της εάν και εφόσον κερδίσουμε το διαγωνισμό να ισοσκελίσουμε τα έξοδα με μείωση 16 προβληματικών προορισμών εσωτερικού και εξωτερικού και μείωση του προσωπικού κατά 30% δηλαδή από τις 7.000 που είναι σήμερα στις 4.500» .

Τόνισε ότι «δημιουργούμε μια νέα Ανώνυμη Εταιρεία η οποία θα λέγεται Νέα Ολυμπιακή, με την οποία ζητούμε να εξαγοράσουμε αεροσκάφη και εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας της ΟΑ».

Το ύψος των κεφαλαίων της νέας εταιρείας θα είναι 70 δισ. δρχ.

Αναφερόμενος σε συνεργασίες με ξένες αεροπορικές εταιρείες ο κ. Λιακουνάκος είπε ότι είναι ανοιχτός προς όλους και ειδικότερα προς τις Cyprus Airlines , τον όμιλο Ρέστη και την αεροπορική εταιρεία Virgin. Παρόλα αυτά του ξεκαθάρισαν οι συνομιλητές του ότι πρέπει πρώτα να καθαρίσει το τοπίο το εργασιακό και μετά θα το συζητήσουν.

Τέλος, για την τεχνική βάση τόνισε ότι σε συνεργασία με ξένες και ελληνικές επιχειρήσεις θα δημιουργήσει νέα εταιρεία για την επισκευή των αεροσκαφών.